Efter Ullared och Stockholm Arlanda kommer nu…

… PUSKALLAVIK.

Vi måste rädda Cinderellas stjärnstatus. Här tar vi nämligen ansvar för dem som gått in i att tjäna vår kommun. Cinderella har vigt sitt liv åt att vara vår sångfågel och underhållare. När nu alla otäcka sjukdomar gjort evenemangen färre måste vi ta vårt ansvar och finna alternativa arbetsuppgifter.

I en kommentar till förra inlägget fick jag ett förslag från Evorna om att skapa en dokusåpa. Det har jag funderat på hela dagen. Det gäller bara att hitta en enkel teknik för att föra ut detta program till alla invånare.

Men jag har talat med Kontorschefen och han tycker att vi kan följa Cinderella med en super8-kamera, och efterhand visa dessa filmer på biografen. Det tycker jag låter bra. Så jag har vidtalat flera kameraägare som kommer att gå i skift för att allt ska komma med.

För att det ska bli lite mer spännande tänker vi blanda in kvinnokarlen Herr Gåshud och även återanvända advokat Hillflod. Naturligtvis måste prosten Velandelius få vara med på ett hörn för att väga upp allt snusket.

Kanske vår hjälp i hushållet – Anna-Karin – skulle kunna bli en lämplig rival?

Sen gäller det att hitta bra bakgrundsmiljöer och intressanta intriger. Måste man ha tävlingar också? Eller räcker det med att förvränga verkligheten? Man kanske skulle låta Cinderella flytta in på Holmsta? Friherrinnan är ju ändå så trött på friherren! Det skulle väl kunna skapa lite spänning och intresse?

Vi får arbeta på det här projektet. Men jag är helt säker på att det kommer att bli utmärkt lördagsunderhållning. Nu när ”Let´s read” är över för säsongen.

Om doktorinnan

Du kanske tycker att Puskallavik är en håla. Jag menar att det är världen. Här händer allt, men alltid från min synvinkel. Den bästa.
Detta inlägg publicerades i Detta är Puskallavik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Efter Ullared och Stockholm Arlanda kommer nu…

  1. kyrksyster skriver:

    I vilken kanal kommer det att visas?

  2. gumman-my skriver:

    WOW, detta blir något det! Tala bara om när, var o hur, för det här vill jag inte missa, en riktigt ”riktig” såpa, härligt………måste genast ut o skaffa popcorn…..ingen riktig njutning annarskram/ gumman

  3. uno skriver:

    Kul grej som dessutom inte behöver manus. Via den nya övervakningskameran vid Strandaskolan och Gastgivargården kan mycket förmedlas till en törstande allmänhet utan att kosta något!!! Inga gager, ingen regissör, billigt och genom att lägga ut den i pay per view en säker inkomstkälla. Toppen. Uno

    • Doktorinnan skriver:

      Här förstår jag att Uno kan mer om teknik än vad som är känt i Puskallavik. Men vi tar gärna emot hjälp!

  4. Evorna i Livsrummet skriver:

    Så trevligt att vi kunnat inspirera Doktorinnan i hennes oförtröttliga och idoga arbete för Puskallaviks kommuninnevånares välbefinnande. Här i Livsrummet lever vi i daglig såpa (ibland även soppa) dock utan ”doku” därför ser vi med tillförsikt fram emot resultaten av Kontorschefens (och de andra kamerainnehavarnas) Super-8 dokumentation. Vi vore mycket tacksamma om Doktorinnan hade möjlighet att meddela oss när det hela ska premiärförevisas på den lokala biografen.

    • Doktorinnan skriver:

      Det kommer en inbjudan till premiären! Så putsa lite extra på nobelklänningarna så att de kan återanvändas och tänk på att de ska matcha röda mattan!

  5. uno skriver:

    Funderar på Evorna. De har rätt i allt utom i tekniken. Med modern digital teknik kan filmen ses överallt. I små kommuner som Tjurn m.fl. har man installerat digitala fora, där allt kan medieras digitalt till bioformat. Borde gälla även Puskallavik. Var dock försiktig med mediering av kommunfullmätigemöten. Sådana behöver inte förmedlas till såna som ändå inte begriper politikens innersta väsen. Uno i Världen

    • Doktorinnan skriver:

      Så vi skulle alltså kunna sälja produkten och få in en del pengar? inte bara till Cinderella utan också till kommunalfullmäktiges semesterkassa?

  6. Annonnym skriver:

    B.sSonens jacka e ingen kopia,inhandlad i Växjö i en butik på gågatan vid JC. Prislappen – 9999 kr….Även om jag som mamma hade önskat att det varit en, med tanke på priset. Ha en ljuvllig helg.

  7. uno skriver:

    Kanske ett visst tillskott, men definitivt en ny branch. Tänk turistiskt! Puskallawood! Vilka filmer från Fågelön, från Rönnö, från Nätös badplats! För att inte tala om hemska mord i Svenssons Brott (gamla stenhuggeriet). Folk kommer att vallfärda, de kommer att beskåda körkfjärden med drömska blickar, drömma om den bohemiske Kalle Fnatt i Vänevik, Stenvillan, Steinkajen, Schtoröns magi och längst ut Rännö Rutskär där skvalpet från Kilmar Sound utmejslar de magiskaste klippformationer. För att inte tala om Flundregatan, sjövägen till staden.Jag ser möjligheter! Jag ser fyllda börsar. Jag ser en framtid som i ett enda slag förflyttar tyngdpunkten i svensk ekonomi från Västkust till Ostkust. Varför inte satsa på ost, förresten… Uno

  8. Lindalou skriver:

    Åh, vad spännande!! Säg, kommer man att kunna spendera styvt 60 000 kr på ren skit utan ansträngning? *hoppas hoppas*

  9. Granntanten skriver:

    Glöm för guds skull inte galärrodden där kan man både kora vinnare och förnedra på en gång.

Lämna en kommentar